Работилница за дървени играчки: животни и конструктори – 13.01

Да изработиш сам дървена играчка е велико! Независимо дали си на 8 и я искаш за себе си или на 80 и искаш да я подариш – усещането да създадеш нещо красиво, качествено и трайно е толкова удовлетворяващо! 

На 13 януари, събота, ще имате шанса да създадете от шперплат уникални конструктори и модели на любимите си животни. Наистина ще са уникални, защото всеки участник ще измисли как да изглежда неговата играчка и ще я изработи собственоръчно. Подготвили сме ви и много модели за вдъхновение. Ще режем, пробиваме и сглобяваме, ще се забавляваме и споделяме опит.

Ще се учим да работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците ръчни инструменти и дървообработващи машини (контурен трион, шлайф, настолна бормашина). Ще усвояваме тънкостите при работа с дърво и ще се запознаем с довършителните дърводелски работи – пилене, шкурене, лепене. Готовите модели ще обработим с ленено масло, за да се запазят устойчиви във времето.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Започваме в 14:00 на 13.01.24 – събота.

Местата в групата са 6, а времетраенето – 2,5 часа. 

Цена: 40 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените модели си остават за вас. 

Запазете своето място със съобщение на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg.

П.С. Ако ви се майсторят модели от дърво, но на друга тема, също сте добре дошли. Ще ви помогнем да си направите собствен дизайн!