Тенсегрити – пространствени структури от дърво и конци – 13.01

„Това е невъзможно!” е една от най-честите реакции, които чуваме, когато някой види тенсегрити за пръв път. На 13. януари, събота, в Споделена работилница МИНТИ ще разбулим мистерията на тази магия и ще я превърнем в наука!

Ще разберем, че тенсегрити е вид предварително напрегната пространствена конструкция, съставена от взаимно уравновесяващи се опънни и натискови елементи. При това елементите, които са подложени на натиск, са пръти или греди, а тези на опън – въжета или други гъвкави елементи. Ще изследваме възможностите на тези принципи и ще създадем собствени модели. 

Междувременно ще се учим и да работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците ръчни инструменти и дървообработващи машини (контурен трион, шлайф). Ще усвояваме тънкостите при работа с дърво и ще се запознаем с довършителните дърводелски работи – пилене, шкурене, запечатване.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Започваме в 10:00 на 13.01.24 – събота.

Местата в групата са 6, а времетраенето – 2,5 часа. 

Цена: 35 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените модели си остават за вас. 

Запазете своето място със съобщение на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg.