ЛЕТЕН МЕЙКЪРСКИ ЛАГЕР

ЛЕТЕН МЕЙКЪРСКИ ЛАГЕР

Скоро лятната ваканция ще е факт и сигурно вече мислите активно в посока на това с какво да ангажирате децата си. Кога да планирате семейната почивка, дали и кога да са при баби и дядовци, ако изобщо има такъв вариант, дали да наблегнете повече на свободно време вкъщи и с вас или пък да ги насърчите да се впуснат в нови преживявания в летни занимания и лагери. Предложенията за последните са безброй и изборът не е никак лесен (и ние сме родители). Затова помислихме за балансиран вариант за нашата лятна програма с няколко основни отличителни черти:

  • Целодневна програма;
  • Учене чрез правене и чрез игра;
  • Усвояване и усъвършенстване на полезни умения: концентрация, сръчност, търпение, постоянство, инициативност;
  • Фокус върху децата и развиване на нагласата им за активна почивка: ваканцията не е време за нищоправене, а за започване на нови неща, впускане в предизвикателства, срещи с интересни хора, забавления;
  • Въвличане в неструктурирани дейности: поставяне на цели и работа по постигането им без стрес и напрежение;
  • Активно участие на децата в планирането на заниманията, споделяне и презентиране на проектите им, организиране в групата и по този начин изследване на техните индивидуални таланти.

Заниманията в работилницата са структурирани по седмични теми, така че освен че през цялото време развиваме умения за работа с материали и инструменти, в конкретни седмици се задълбочаваме повече в различни сфери. В седмицата на работа с дърво разглеждаме различните дървени материали и се учим да работим със съответните за тях инструменти и машини. В темата за математика и оригами чрез изработване на различни триизмерни форми и фигури учим за платонови и ротационни тела. Изработването на разнообразие от прости и движещи се механизми неусетно учи децата на физика и механика. Запознаваме се с различните видове структури – равнинни или триизмерни, отново чрез работата по разнообразни проекти.

Петъците са посветени на забавна и по-свободна програма. Включват посещения на няколко тематични музея, отборни игри за фина моторика и координация, търсене на съкровища, логически задачи, градски разходки и много забавление.

Пълната програма за месец юни можете да видите тук: ЛЕТЕН МЕЙКЪРСКИ ЛАГЕР: ПРОГРАМА

А ето как протича един ден в летния мейкърски лагер:

9:00 — 10:00 Посрещане на децата и подготовка за сутрешното занимание
10:00 — 12:00 Занимание в работилницата – първа част
12:00 — 14:00 Обяд и свободни игри в парка*
14:00 — 16:00 Занимание в работилницата – втора част
16:00 — 17:00 Следобедна закуска и игри в парка*
17:00 — 18:00 Логически задачи, настолни и образователни игри в работилницата и изпращане на децата

* Храната се осигурява от родителя. Детето може да носи джобни пари – в близост до работилницата има два супермаркета с топла витрина и пекарна. Хапваме в парка, а при лошо време – във фоайето на сградата. Споделена работилница МИНТИ осигурява вода и пресни плодове за междинни закуски.

Подходяща възраст: от 8 години (или след завършен 1-ви клас) до 12 години, като не са необходими предварителни знания или умения.

Максимален брой участници: 8.

Цена: 68 лв. за 1 ден или 290 лв. за цялата седмица (5 дни). Включва всички занимания в и извън работилницата и необходимите материали към тях. Не включва храна. За братя/сестри предлагаме 10% намаление.

За да запазите своето място, необходимо е предварително записване на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg и предплащане на капаро.