String Art снежинки – 5.12.23

С падането на първия сняг дойде и зимното ни вдъхновение. ☃️ Заповядайте на среща с красивото изкуство на нишките! Ще създадем уникални оплетени пана, като всеки ще може да изобрази формите, които го впечатляват най-много, или да използва някой от подготвените от нас мод isели. Ще творим, ще се забавляваме и ще споделяме опит.  ❄️

Първо ще си поговорим за снежинките и защо са винаги шестоъгълни, ще почертаем или порисуваме, а после ще пренесем творбите върху дървена плочка. След това ще се учим да работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците дървообработващи машини (шлайф, настолна бормашина) и ръчни инструменти (чук, държач за пирони, различни видове шкурка). Ще усвояваме тънкостите при работа с дърво и ще се запознаем с довършителните дърводелски работи – пилене, шкурене, лепене. Готовите дъски ще обработим с ленено масло, за да се запазят устойчиви във времето. Накрая ще разберем как се коват пирони точно и безопасно и ще наплетем отгоре цветните магии.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка.

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител.

Местата в групата са 6, а времетраенето – 2,5 часа. ⌛

Цена: 40 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените модели си остават за вас.