Лазаровден: работилница за String Art шевици – 27.04

Заповядайте да посрещнем заедно един от най-цветните пролетни празници – Лазаровден. Ще почетем българските традиции, като си поговорим за шевиците и вникнем в смисъла и символиката, които се крият в тях. Ще създадем красиви оплетени пана, като всеки ще може да изобрази формите, които го впечатляват най-много, или да използва някой от подготвените от нас модели. Ще творим, ще се забавляваме и ще споделяме опит.

Първо ще почертаем и порисуваме, а после ще пренесем творбите върху дървена плочка. След това ще се учим как да работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците дървообработващи машини (шлайф, настолна бормашина) и ръчни инструменти (чук, държач за пирони, различни видове шкурка). Ще усвояваме тънкостите при работа с дърво и ще се запознаем с довършителните дърводелски работи – пилене, шкурене, лепене. Готовите дъски ще обработим с ленено масло, за да се запазят устойчиви във времето. Накрая ще разберем как се коват пирони безопасно и ще наплетем отгоре цветните магии.

Започваме в 10:00 на 27.04.24 – събота.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Местата в групата са 6, а времетраенето – 2,5 часа. 

Цена: 40 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените модели си остават за вас. 

Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg!

П.С. Ако ви се прави String Art, но на друга тема, също сте добре дошли. Ще можете да си измислите собствен модел!