Софийски фестивал на науката

МИНТИ на Софийски фестивал на науката 09-12.05

Тази година очакваме с нетърпение 14-тото издание на Софийския фестивал на науката! Щастливи сме, че Споделена работилница МИНТИ ще участва активно в програмата на фестивала за втора поредна година с още повече математика, забавление и майсторене.

Заповядайте да се запознаем, да ви разкажем и покажем какво представлява МИНТИ, както и да разберете повече за предстоящите летни занимания в работилницата. Ще ви представим и нашите партньори от Забавна математика, които вече 13 години помагат на най-малките любопитковци да се докоснат до вълшебния свят на математиката.

Ще ни откриете на щанд в основната фестивална локация: София Тех Парк, иновационен форум “Джон Атанасов”. Ще ви очакваме от 9 до 12 май между 10:00 и 18:00 ч.

Ще можете също така да се включите и в някоя от многото работилници, които ще проведем в рамките на фестивала:

Всички събития, лекции и работилници в рамките на фестивала са безплатни, но е необходимо предварително записване. Имайте предвид, че местата свършват бързо!

Софийския фестивал на науката предлага достъпни и забавни събития, които разкриват как чудесата на науката, технологиите и най-новите проучвания от цял свят обогатяват живота ни, обясняват познатите явления от ежедневието и носят надежди за бъдещето на човечеството. Завладява посетителите с представяния на водещи български и световни учени, дискусии, демонстрации, интерактивни работилници за ученици и възрастни, интердисциплинарно представяне на взаимодействието между наука и изкуство.

Пълната програма на фестивала вижте тук: https://beautifulscience.bg/programa/