Софийски фестивал на науката: Математически експерименти на геометрична дъска – 11.05

Тази година очакваме с нетърпение 14-тото издание на Софийския фестивал на науката! Щастливи сме, че Споделена работилница МИНТИ ще участва активно в програмата на фестивала за втора поредна година с още повече математика, забавление и майсторене.

Включете се в практическото ни занимание с геометрични дъски „Open Geoboard“ и се докоснете до вълшебството на математиката! Работилниците на Споделена работилница МИНТИ и Забавна математика са специално разработени да предизвикат любопитството и да стимулират аналитичното мислене чрез забавни и интерактивни задачи. 

Заповядайте на 11 май, събота от 10:00 до 14:00 ч. в София Тех Парк, иновационен форум “Джон Атанасов” – зала АТОМ.

Подходящо е за ученици от 1 до 12 клас, като не са необходими предварителни умения или подготовка.

Местата в групите са 25, а времетраенето – 45 минути.

Всички събития, лекции и работилници в рамките на фестивала са безплатни, но е необходимо предварително записване. Имайте предвид, че местата свършват бързо!

Записване за събота, 11 май с начален час: От 10:00 ч. | От 11:00 ч. | От 12:00 ч. | От 13:00 ч.

Разгледайте и останалите събития на Споделена работилница МИНТИ в рамките на фестивала: https://minti.bg/ssf24/

Софийския фестивал на науката предлага достъпни и забавни събития, които разкриват как чудесата на науката, технологиите и най-новите проучвания от цял свят обогатяват живота ни, обясняват познатите явления от ежедневието и носят надежди за бъдещето на човечеството. Завладява посетителите с представяния на водещи български и световни учени, дискусии, демонстрации, интерактивни работилници за ученици и възрастни, интердисциплинарно представяне на взаимодействието между наука и изкуство.

Софийски фестивал на науката