Коледни играчки за елха – 9.12.23 и 12.12.23

Наближава и втората тема от нашата поредица работилници за коледни чудеса! Елхичките са вече налице: някои изработени при нас, други – купени, а трети – взети под наем (още една чудесна идея). Време е да ги украсим с уникални ръчно изработени от вас дървени играчки! А защо да не изработите и някоя за подарък на своите близки?

Подготвили сме ви много модели за вдъхновение, а ще можете и да измислите свой собствен дизайн! Ще режем, пробиваме и сглобяваме, ще се забавляваме и споделяме опит.

Ще се учим да работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците ръчни инструменти и дървообработващи машини (контурен трион, шлайф, настолна бормашина). Ще усвояваме тънкостите при работа с дърво и ще се запознаем с довършителните дърводелски работи – пилене, шкурене, лепене. Готовите модели ще обработим с ленено масло, за да се запазят устойчиви във времето.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Местата в групата са 6, а времетраенето – 2,5 часа. 

Цена: 40 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените модели си остават за вас. 

Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg!

П.С. Ако ви се майсторят модели от дърво, но на друга тема, също сте добре дошли! Ще можете да си направите играчка – животно, конструктор или да си измислите собствен модел.