Работилница за дървени фигури – тема Halloween – 31.10.23

В навечерието на древния келтски празник ви каним на работилница по една от любимите ни теми – изработване на свещници и фенери от дърво. Подготвили сме ви много модели за вдъхновение, но ще можете да измислите и свой собствен дизайн! Ще има и тикви, и прилепи, и черни котки. Ще режем, пробиваме и сглобяваме, ще се забавляваме и споделяме опит.

Заповядайте на 31 октомври от 10:00 и от 15:00 ч. в Споделена работилница МИНТИ.

Ще се учим да работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците ръчни инструменти и дървообработващи машини (контурен трион, шлайф, настолна бормашина). Ще усвояваме тънкостите при работа с дърво и ще се запознаем с довършителните дърводелски работи – пилене, шкурене, лепене. Готовите модели ще обработим с ленено масло, за да се запазят устойчиви във времето.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Местата в групата са 8, а времетраенето – 2 до 3 часа. 

Цена: 35 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените модели си остават за вас. 

Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg!

П.С. Ако ви се майсторят модели от дърво, но на друга тема, също сте добре дошли! Ще можете да си направите играчка – животно, конструктор или да си измислите собствен модел.