Коледна елха за стая – 25.11 и 02.12

Естествена или изкуствена? Въпросът за Коледната елха стои пред много от нас всяка година. За тази Коледа в Споделена работилница МИНТИ ще ви предложим едно екологично и красиво решение! Естествена – от дърво, но и изкуствена, за да не жертваме по една елхичка всяка година. Заповядайте да си направим коледни дръвчета, на които ще можем да се радваме години наред.

Ще започнем с малко математика и чертане, за да разкроим рамката. После ще разучим една от най-елегантните дърводелски сглобки – герунг. Ще има и малко коване, а накрая – плетене. На готовата елха ще можете да си закачате играчки, снимки или пък да я използвате за коледен календар. 

Ще се учим да работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците ръчни инструменти и дървообработващи машини (трион на стойка, шлайф машини, настолна бормашина). Ще усвояваме тънкостите при работа с дърво и ще се запознаем с довършителните дърводелски работи – пилене, шкурене, лепене. Готовите рамки ще обработим с ленено масло, за да се запазят устойчиви във времето.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка.

Подходяща възраст: всички над 9 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 9 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Местата в групата са 4, а времетраенето – 4 часа.

Цена: 60 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените елхи остават за вас.

Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg!