Коледни киригами pop-up картички за възрастни – 19.12.23

Нека се потопим заедно в празничния дух, като сътворим оригинални Коледни картички, с които да зарадваме своите близки и приятели. Киригами се нарича японското изкуство на рязане и сгъване на хартия. То е вариация на оригами, като общото между двете е в това, че от един лист хартия се получава триизмерен модел без да се използват лепило или тиксо. 

Датата е 19 декември, а началния час – 17:30.

Заповядайте да се запознаем с чудните възможности, които това изкуство ни предлага! Нека излезем извън равнината на белия лист и навлезем в триизмерното пространство по забавен и интересен начин. Ще се научим да разчитаме диаграми за сгъване, ще използваме специализирани инструменти за хартия – крафт нож (специално обезопасен модел с керамично острие), ролков нож, уред за биговане и ще се позабавляваме.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка.

Ще изработите няколко от подготвените от нас модели, а после ще можете да измислите и реализирате свой собствен модел картичка. Така, вместо да обикаляте по магазините, ще усвоите нови умения, а коледните картички тази година ще носят частица от вас!  

Подходяща възраст: всички над 12 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. 

Местата в групата са 8, а времетраенето – 2 часа. 

Цена: 30 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените картички си остават за вас. 

Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg!

П.С. Ако искате да изпробвате Киригами, но на друга тема, също сте добре дошли. Ще можете да си измислите и собствени модели.