Физика и майсторене: колички, задвижвани от въздуха – 09.03.24

Елате да изследваме принципите на физиката, механиката и аеродинамиката по един забавен и практически начин. Ще изработим уникални колички от подръчни материали, които ще могат да изминават над 8 метра на едно пускане! Ще майсторим, ще тестваме, ще подобряваме и украсяваме. Накрая ще си направим и състезание. Ще спечели не този, който се движи най-бързо, а този, който стигне най-далеч!

Ще се учим да чертаем и да мерим, да планираме и да сглобяваме. Ще работим с обезопасени и адаптирани според възрастта на участниците инструменти и машини (настолна бормашина, пистолет за горещо лепило, клещи, перфоратори). Ще се постараем да работим прецизно, за да се движат дълго количките ни.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Започваме в 14:00 на 09.03.24 – събота.

Местата в групата са 8, а времетраенето – 2,5 часа. 

Цена: 40 лв.

Всички материали към работилницата са включени в цената, a изработените модели остават за вас. 
Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg.