Весела механика: Аутомата в кутия – 13.04.24

С удоволствие ви каним на едно много любимо за нас занимание от поредицата занимания за създаване на прости механизми и бърникане в тях. Изучавайки и изпробвайки варианти за предаване на въртеливи движения, всеки ще изработи своя малка механична машинка. Заедно ще изследваме кое защо работи и кое и защо – не. Ще развием и оптимизираме механизмите, а после ще им вдъхнем живот, като създадем сцени с герои и декор! 

Ще работим с хартия и картон, с тел, с материали от пяна и дърво и ще украсяваме с какво ли още не. Ще се учим да използваме ефективно и безопасно клещи, шило, секачки, горещо силиконово лепило и други основни инструменти. 

Започваме в 10:00 на 13.04.24 – събота.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 6 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Местата в групата са 8, а времетраенето – 2,5 часа. 

Цена: 40 лв.

Всички материали към работилниците са включени в цената, a изработените модели си остават за вас. 

Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg!

*Заниманието е вдъхновено от Tinkering studio на музея Exploratorium, Лос Анджелис. Tinkering в превод означава „бърникане” – процесът на правене на малки промени по нещо с цел поправянето или подобряването му. Това е един безкрайно ефективен и забавен практически начин за изучаване на света около нас, на законите на физиката и механиката.