Разглобяване и изучаване на електроуреди: как работи пералнята? – 13.04

Скъпи приятели, щастливи сме да ви поканим на една нова поредица от занимания, в която ще изследваме какво представляват и как работят машините около нас! На всички малки и големи любопитковци, които имат интерес към инженерните науки или просто обичат да разглобяват и изследват всичко около тях, тези занимания ще им помогнат да достигнат до едно по-добро разбиране на заобикалящия ни свят.

През април ще надникнем в една стара и излязла от употреба пералня. Ще изследваме какви компоненти съдържа и кой за какво служи. Ще видим дали и как може да накараме отделни части да заработят и ще се научим как безопасно да я разглобим. Ще разберем как правилно да избираме точните инструменти за всяка задача. Ще използваме отвертки, гаечни ключове и винтоверт, а накрая всяко дете ще може да разглоби отделна част от електроуреда..

Започваме в 14:00 на 13.04.24 – събота.

Ще развиваме фината моторика, ще се учим на търпение и постоянство и ще открием колко много можем да научим от собствените си грешки. Екипът на МИНТИ ще бъде на разположение и ще помага на всяка крачка. 

Подходяща възраст: всички над 8 г. са добре дошли, като не са необходими предварителни умения или подготовка. Каним и децата между 5 и 8 г., като препоръчваме да работят заедно с придружител. 

Местата в групата са 10, а времетраенето – 60 минути. 

Цена: 9 лв.

Запазете своето място на телефон 0884 508 709 или по имейл на hi@minti.bg!