За нас

Ние сме Мира и Никола – двама вдъхновени любители на дизайна, на творческия процес и на работата с ръце. И двамата сме родители и с разнообразен и дългогодишен опит в работата с деца.

Мира е архитект и дизайнер с опит в работата с деца покрай Детска Архитектурна Работилница и инициативата Подари Време. Обича да запознава децата с основите на композицията, чертането, пространственото мислене и изработването на макети.

Никола се занимава с продуктов дизайн и е създател на Bare Creative Maker Studio. Проектира образователни материали и игри като Open Geoboard – дървен математически учебен материал и Open Cardboard – детски картонени къщи и планетариум. Обича да учи децата да използват инструменти и машини, а също да им помага да превръщат идеите си в завършени продукти.

Ние вярваме, че за децата ни е ценно да усвояват практически умения, да разбират как се изработват предметите около нас, да прилагат на практика наученото по математика, физика, технологии и предприемачество. И най-вече – да работят с ръцете си.

ЗАЩО МИНТИ: Идеята дойде от немското MINT – превод на STEM. Замислихме се, че щом германците могат да преведат абревиатурата на техния език, защо да не можем и ние? И просто добавихме изкуствата, няма как без тях.
Резултатът: Математика | Изкуства | Наука | Технологии | Инженерство – МИНТИ. По време на заниманията при нас засягаме и петте дисциплини, като постоянно откриваме паралели и взаимовръзки между тях.

МИНТИ е нашето пространство за учене на важни неща по забавен и неформален начин. При нас можете:
– да изработите всевъзможни модели, играчки и персонализирани подаръци;
– да участвате в еднократни или дългосрочни творчески проекти;
– да празнувате Рожденни дни, създавайки с ръцете си уникални творби;
– да организирате Тиймбилдинги за сплотяване на вашия екип (за по-големите);
– да изпълнявате проектите си по Технологии и предприемачество (за по-малките), ако във вашето училище няма база за това;
– да поиграете свободно с Open Cardboard, Open Geoboard и останалите игри и модели, изложени тук.

Партньори

Членства